Geen categorie

En het mooiste naakt is…..

0 0
Read Time:54 Second

Isaac Israëls (1865-1934), Liggend naakt, olie op doek.

Het schilderij Liggend Naakt van Isaac Israëls (1865-1934) is het mooiste naaktschilderij van Nederland. Dat is de uitslag van de verkiezing die door het tijdschrift Oog van het Rijksmuseum was georganiseerd.

Op de website www.oogvoornaakt.nl konden mensen afgelopen maand hun stem uitbrengen op bijna zeventig naaktschilderijen. De afbeelding van Sjaantje van Ingen die bloot op een bed een boek ligt te lezen, won overtuigend met 1113 stemmen. Op de tweede plaats eindigde Het Toilet van Theo Molkenboer (1871-1920), waarop een naakte vrouw te zien is die zich voor de spiegel opmaakt. Het Gerucht van Johannes Moesman (1909-1988), dat een naakte vrouw op de fiets toont, belandde op de derde plek.

Het eerste mannelijke naakt vinden we terug op nummer twaalf: een krijgsman met zwaard voor zijn edele delen van Joannes Alberti. Opmerkelijk is dat een naakt van Rembrandt – Bathseba in Bad– niet hoger eindigde dan de vijftiende plek. In totaal werd er tienduizend keer gestemd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share