Geen categorie

Feminisme in de kunst

0 0
Read Time:51 Second

Shadi Ghadirian - Like Everyday (Domestic life) 08, 2002, C-print, 50 x 50 cm. Collectie particulier.

Het thema kunst en feminisme kent voor- én tegenstanders, maar allen zijn het erover eens dat het feminisme het kunstenlandschap voorgoed heeft veranderd. Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem toont voorbeelden van feministische kunst.

In de grote expositie Rebelle komt het werk van honderd vrouwelijke kunstenaars samen, van Amerikaanse en Europese pioniers tot hedendaagse kunstenaressen uit Afrika, het Midden-Oosten, Azië én Nederland. Het werk van de kunstenaressen uit diverse culturen en van verschillende generatie verschilt van elkaar, maar kent ook overeenkomsten.

De expositie is verdeeld in thema’s, zoals erotiek en humor , herinnering en geschiedenis, en vrouwelijkheid en uiterlijk. Uiteenlopend werk (schilderijen, tekeningen, foto’s, video’s en performances) verbeeldt die onderwerpen. Ook wordt er met krantenknipsels, documentaires en foto’s stilgestaan bij de geschiedenis.

Rebelle. Kunst en feminisme 1969-2009, t/m 23 augustus in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share