Geen categorie

De Hallen Haarlem verkoopt foto voor Serious Request

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Nieuws

De jaarlijkse muzikale benefietactie Serious Request gaat vanavond van start en ook De Hallen Haarlem doet mee. Het museum staat recht tegenover het Glazen Huis. Directeur Ann Demeester onthult vandaag een monumentale foto-installatie.

De installatie bestaat uit beelden van oude en nieuwe kunstwerken, waaronder een foto die Koos Breukel speciaal voor Serious Request maakte. Twee unieke afdrukken van deze foto worden verkocht en de opbrengst gaat naar Serious Request.

Demeester vindt het logisch dat het museum aandacht besteed aan Serious Request. “Ten eerste omarmen wij het idealisme van Serious Request en natuurlijk het goede doel en ten tweede willen we laten zien dat kunst emoties uitdrukt en oproept. We hopen niet alleen een mooie financiële bijdrage te kunnen leveren, maar ook tot nadenken te stemmen. Dat laatste is de kracht van kunst!”

De Hallen Haarlem.

Wie of wat is afgebeeld op de foto van kunstfotograaf Koos Breukel blijft nog even een verrassing. Van de foto wordt een gelimiteerde oplage van twee unieke afdrukken op groot formaat gemaakt. Één afdruk wordt op de online veiling van Serious Request te koop aangeboden. Wie kans wil maken op de tweede afdruk moet langskomen bij De Hallen Haarlem en letterlijk een duit in een zakje doen. Alle donateurs – of ze nu groot of klein bedrag hebben gegeven– maken kans.

Koos Breukel (1962) opereert aan de top van de Nederlandse portretfotografie. In zijn al ruim dertig jaar durende carrière fotografeerde hij diverse politici, leden van het Koninklijk Huis, kunstenaars en artiesten. Ook werkte Breukel regelmatig mee aan portretten voor humane projecten.

De foto-installatie is mogelijk gemaakt door vrijwillige bijdrages van Koos Breukel, Eyes On Media, Baars Verhuis & Opslag, Centraal Museum en het Belgische Museum van Deinze en de Leiestreek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share