Geen categorie

Maak eens een foto in een museum

0 0
Read Time:59 Second

Meestal mag je in een museum niet fotograferen, maar in juni is dat in enkele musea wel toegestaan. Het wordt zelfs aangemoedigd als je meedoet aan de wedstrijd Wiki loves art die op 1 juni van start gaat.

In ruim dertig Nederlandse musea mogen bezoekers dan vooraf geselecteerde collectiestukken fotograferen. Wiki loves art / NL is heeft als doel rechtenvrije foto’s van kunstvoorwerpen uit Nederlandse musea en archieven online beschikbaar te brengen en daarmee Wikipedia-artikelen te illustreren. De beschikbaarheid van rechtenvrije foto’s van dergelijke voorwerpen is immers een belangrijke voorwaarde voor kwalitatief hoogwaardige en aansprekende informatie over kunst, zo vindt de organisatie.

De deelnemers aan de wedstrijd uploaden hun zelfgemaakte foto’s op een speciale pagina van fotosite Flickr. Fotografen maken kans op verschillende prijzen, zoals 500 euro te besteden aan fotoapparatuur. De maker van de beste foto wordt op 21 juni bekendgemaakt.

Wiki loves art / NL is een initiatief van Creative Commons Nederland, Wikimedia Nederland en Stichting Museumnacht Amsterdam. Het project is een vervolg op de wedstrijden Wikipedia Takes Manhattan en Wikipedia loves art, die eerder in New York en Groot-Brittannië werden gehouden. Kijk hier  voor een lijst van deelnemende musea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share