Geen categorie

Drents Museum wint Artifex Award

0 0
Read Time:54 Second

De succesvolle expositie Het Terracotta Leger van Xi’an die vorig jaar in het Drents Museum te zien was, is in de prijzen gevallen. Het museum won daarmee de Artifex Award. De prijs is bedoeld om de toegankelijkheid van het Nederlandse Cultuurgoed te stimuleren.

De expositie trok gemiddeld 12.000 bezoekers per week, een wekelijks bezoekersaantal dat het Drents Museum nog nooit eerder had gehaald. In totaal kwamen ruim 3000.000 mensen op de Chinese beelden af. De tentoonstelling was volgens de jury dan ook een topper in Noord-Nederland.

De tweede prijs was voor het vernieuwde concept van het Zeeuws Museum, dat volgens de jury vernieuwend is en creatief in doelgroepbenadering. Amersfoort in C, de overkoepelende organisatie van een aantal culturele Amersfoortse instellingen, won de derde prijs met Open Atelier in het Rietveldpaviljoen. De jury roemde vooral de onorthodoxe aanpak van het Open Atelier. Zo kregen inwoners van Amersfoort via een huis-aan-huisblad een gratis catalogus op krantenpapier.

De Artifex Award is in het leven geroepen door Cultureel Organisatiebureau Artifex in samenwerking met Platform voor Museale Ontvangsten en Evenementen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share