Geen categorie

Verloren gewaande Charley Toorop duikt op

0 0
Read Time:45 Second

Charley Toorop (1891-1955), Portret Mme Le Fauconnier, 1921, houtskool en zwart krijt.

De expositie Charley Toorop, Werken op Papier in Museum Kranenburgh in Bergen is onverwachts aangevuld met een tekening. Museumbezoekers lieten zich deze week ontvallen dat zij ook nog een Charley hadden. Het bleek te gaan om het verloren gewaande werk Portret Mme Le Fauconnier uit 1921.

Het portret was voor het laatst gezien op een veiling in Den Haag in de vijftiger jaren. Naar nu bekend geworden is, heeft het heel lang deel uitgemaakt van een collectie in Engeland. De tekening is pas sinds enkele jaren weer terug in Nederland.

De huidige eigenaars, de heer en mevrouw Roeten, hebben het portret voor de resterende tijd van de tentoonstelling aan Museum Kranenburgh  beschikbaar gesteld. Waar het dus nog tot en met 5 april te bezichtigen is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share