Geen categorie

Tijdloos Brood

0 0
Read Time:51 Second

Herman Brood, Tekening voor het kinderboekje Biggetje Bennie.

“Herman Brood is tijdloos”, vindt zijn manager Koos van Dijk. Museum Jan van der Togt in Amstelveen deelt die mening en wijdt daarom een overzichtstentoonstelling aan de beeldende kunst van deze markante zanger en kunstenaar (1946-2001).

De expositie is samengesteld door Koos van Dijk, de Erven Brood en het Museum Jan van der Togt en bevat werk uit diverse privé-collecties. Leuk zijn de originele tekeningen voor het kinderboekje Biggetje Bennie. Frans Lasés schreef dit verhaaltje oorspronkelijk voor het VPRO televisieprogramma Villa Achterwerk en tijdens de uitzending werd het geïllustreerd door Herman Brood en voorgelezen door Jan Wolkers.

Broods atelier in Amsterdam krijgt ook een plek op de tentoonstelling. Het is nagebouwd in het museum en voorzien van originele voorwerpen zoals kledingstukken, muziekinstrumenten, maar ook de cactus die U2-voorman Bono ooit aan Brood cadeau deed.

Herman Brood, t/m 25 januari 2009 in Museum Jan van der Togt, Amstelveen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share