Drents Museum werkt aan grote expositie over Amerikaans realisme

Nieuws

Hoewel de tentoonstelling nog ruim een jaar op zich laat wachten, is een aankondiging vandaag passend. In november 2017 opent in het Drents Museum de grote kunsttentoonstelling The American Dream. Over Amerikaans realisme vanaf 1945.

 

De Amerikaanse vlag. Bron: Wikipedia.

De Amerikaanse vlag. Bron: Wikipedia.

 

De expositie is onderdeel van een tweeluik, in samenwerking met Kunsthalle Emden in Duitsland. Volgens het Drents Museum is het is de eerste keer dat zo’n groot overzicht van Amerikaans realisme in Europa te zien is. De tentoonstelling in Assen focust op de Amerikaanse kunst van 1945 tot 1965, terwijl het Duitse museum de schijnwerpers richt op de kunst van 1965 tot heden.

Met hedendaags realisme als belangrijke pijler in de collectie, is het Drents Museum in 2009 gestart met de serie Internationaal Realisme. Na Realisme uit Leipzig (2009), De Sovjet Mythe (2012) en De Kim Utopie (2015) wil het museum met The American Dream een westerse tegenhanger tonen.

Het maakt de tentoonstelling samen met Kunsthalle Emden, omdat dat museum ook veel ervaring heeft met exposities over realisme. De samenwerking biedt bovendien mogelijkheden op het gebied van grensoverschrijdende marketing en toerisme.

Momenteel is het Drents Museum de tentoonstelling Peredvizhniki – Russisch Realisme rond Repin 1870-1900 te zien.

Share