Drenthe krijgt biënnale

Nieuws

Drenthe krijgt een eigen kunstbiënnale. In de zomer van 2016 staan er in de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo tentoonstellingen en kunstroutes op het programma. Dat hebben Stichting Drenthe Cultuur&Natuur en de provincie Drenthe bekendgemaakt. Het thema is Into Nature en het Drentse landschap staat dan ook centraal.

In de voormalige Rijksluchtvaartschool bij vliegveld Eelde, Museum De Buitenplaats in die plaats en het Drents Museum in Assen komen tentoonstellingen van zo’n veertig internationale en regionale kunstenaars. Daarnaast worden er verschillende kunstroutes uitgezet in het Drentse landschap, zoals het stroomgebied van de Drentsche Aa en de landgoederengordel rond Eelde.

Trap in het Drents Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

Trap in het Drents Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

Volgens gedeputeerde Ard van der Tuuk is Drenthe het beste decor om een “fantastisch cultuuraanbod” te verbinden met ruimte en natuur. Voor het waarmaken van de tentoonstellingen en kunstroutes is een stichting opgericht: Stichting Drenthe Cultuur&Natuur. De plannen zijn gemaakt door een artistiek team, bestaande uit het Drents Museum, Museum De Buitenplaats, CBK Drenthe, KiK (Kunstenaarscollectief in Kolderveen), en Kunst in de Openbare Ruimte (KOR).

Een biënnale duidt op een tweejaarlijkse kunstmanifestatie. Het is de bedoeling om het evenement in 2018 opnieuw te doen plaatsvinden en daarmee aan te sluiten bij het programma van Leeuwarden Culturele hoofdstad 2018.

Share