Exposities

Rijksmuseum 2 dagen open tot 2 uur ’s nachts

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Het Rijksmuseum is  op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni, tot 2 uur ’s nachts open. Hierdoor krijgen ruim 2600 mensen nog een allerlaatste kans de uiterst succesvolle tentoonstelling Vermeer te zien. Deze was al na drie dagen volledig uitverkocht.

Johannes Vermeer, De kantwerkster, ca. 1666–68, Musée du Louvre, Parijs.

Om kans te maken op deze extra kaarten kunnen geïnteresseerden zich tot aanstaande vrijdagmiddag 17 uur inschrijven op de website van het Rijksmuseum. Daarna vindt de loting plaats onder toezicht van een notaris. Uiterlijk dinsdag 16 mei krijgen degenen die ingeloot zijn via een e-mail bericht. Iedereen die is ingeloot, kan tot woensdag 17 mei 10 uur maximaal twee tickets reserveren voor een starttijd op vrijdagavond 2 of zaterdagavond 3 juni tussen 21.30 en 00.30 uur en tegen de gangbare toegangsprijs.

De belangstelling voor de tentoonstelling Vermeer is enorm. Vanaf september 2022 waren de tickets in de verkoop. Door de lovende kritieken in nationale en internationale media waren alle tickets al op de derde dag van de tentoonstelling geboekt. Naar aanleiding hiervan verruimde het Rijksmuseum de openingstijden voor de tentoonstelling. Ook deze extra tickets waren in een paar dagen tijd weg.

Met 28 werken uit de hele wereld (van de 36 die Vermeer voor zo bekend maakte) is Vermeer de grootste solotentoonstelling ooit over de Delftse meester. Veel schilderijen zijn voor het eerst voor het Nederlands publiek te zien, zoals het pas gerestaureerde Brieflezend meisje aan het venster en Het glas wijn. Andere topstukken zijn Het meisje met de parel, De Kantwerkster en Vrouw met de weegschaal. De expositie is nog te zien tot en met zondag 4 juni.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share