Geen categorie

Portretten van straatkunstenaars

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht besteedt vanaf 19 maart aandacht aan het werk van de Deense fotograaf Søren Solkær. De tentoonstelling Surface bestaat uit meer dan zestig portretten van internationale straatkunstenaars bij hun kunstwerken in de openbare ruimte.

Søren Solkær, Seen (USA), Las Vegas 2014.

Søren Solkær portretteerde Nederlandse straatkunstenaars als DOES, Laser 3.14 en Niels Shoe Meulman. Tot de buitenlandse kunstenaars behoren Blek le Rat, DABSMYLA, D*Face, ELLE, Icy & Sot, Invader, Lady Aiko, Maya Hayuk, Seen, Shepard Fairey en The London Police.

De foto’s laten de makers achter een van de belangrijkste, hedendaagse kunstbewegingen zien. Op verzoek zijn sommige kunstenaars onherkenbaar in beeld.

Søren Solkær, Laser 3.1 (Nederland), Amsterdam 2016.

Surface is het resultaat van een vijf jaar durende reis langs wereldsteden als Amsterdam, Athene, Berlijn, Londen, Los Angeles, Melbourne, Miami, New York, Parijs en Sydney. Van het portretproject is een gelijknamig boek verkrijgbaar met daarin portretten van 135 straatkunstenaars.

Søren Solkær (1969) woont en werkt in Kopenhagen. De fotograaf kreeg internationale bekendheid met zijn portretten van popsterren en -bands als Adele, Amy Winehouse, Arctic Monkeys, Björk, Pharrell Williams en U2.

Surface by Søren Solkær, 19 maart t/m 25 september in Fotomuseum aan het Vrijthof, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share