Geen categorie

Winactie: Postzegels voor jubilerend Mauritshuis

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Bij een jubileum horen bloemen en die krijgt het 200-jarige Mauritshuis nu in de vorm van eigen postzegels. Op het postzegelvel zijn beroemde bloemstillevens uit het jarige museum gecombineerd tot een nieuw werk. De Digitale Kunstkrant mag enkele zogeheten eerstedagenveloppen met daarop de postzegels weggeven (zie kadertje onder dit artikel).

De postzegels zijn ontworpen door grafisch ontwerper Maud van Rossum uit Amsterdam. Zij wilde een sprankelend, feestelijk en kleurrijk postzegelvel ontwerpen, waarbij zij zich liet leiden door de compositie van schilderijen die hangen in het museum. De bloemstillevens op het postzegelvel zijn geschilderd door Jan Brueghel de Oude, Jacob de Gheyn II, Ambrosius Bosschaert de Oude, Balthasar van der Ast en Jan Davidsz de Heem.

Het postzegelvel 200 jaar Mauritshuis telt zes verschillende postzegels met de waarde aanduiding Nederland 1, bedoeld voor binnenlandse post tot en met 20 gram. De postzegels zijn verkrijgbaar in de museumwinkel en webshop van het Mauritshuis, bij de Bruna-winkels en via de website van Postnl.

Bloemen staan eveneens centraal in de jubileumtentoonstelling In Volle Bloei. Die bestaat uit bloemstillevens uit de zeventiende eeuw. In deze tijd bloeide het bloemstilleven volledig op; van ‘onmogelijke’ fantasieboeketten tot rijkelijk versierde spektakelstukken. Het museum bezit een rijke verzameling bloem-schilderijen, van kunstenaars als Ambrosius Bosschaert, Roelant savery, Jan Davidsz de Heem en Rachel Ruysch.

Het Mauritshuis opende als museum op 5 januari 1822. Het is gevestigd in zeventiende-eeuwse stadspaleis van Johan Maurits, graaf van Nassau-Siegen (1604–1679). In de vaste collectie van het Haagse museum bevinden zich beroemde schilderijen als Meisje met de parel van Johannes Vermeer, De stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn.

In Volle Bloei, t/m 6 juni in het Mauritshuis, Den HaagWin een eerstedagenvelop!

De Digitale Kunstkrant geeft in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren (NVPH) 5 keer 2 eerstedagenveloppen met daarop de nieuwe postzegels weg. Een eerstedagenvelop is een envelop met een afstempeling van de eerste dag waarop de daarop geplakte postzegel geldig was.

Wil je kans maken op 2 eerstedagenveloppen?

Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Naar wie is het Mauritshuis vernoemd?

Stuur je antwoord uiterlijk dinsdag 1 maart naar info@digitalekunstkrant.nl.

Onder de inzenders van het juiste antwoord verloten we 5 keer 2 eerstedagenveloppen.Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share