Geen categorie

Skaten in het Stedelijk

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Kijk niet vreemd op als je dit weekend skatende mensen ziet in het Stedelijk Museum. Vanavond, morgen en zondag voeren vier dansers op skates daar de performance Us Swerve van choreograaf Alex Baczynski-Jenkins uit.

Alex Baczynski-Jenkins, Us Swerve, 2014. Performance Swiss Institute, New York, 2016. Foto: Daniel Pérez.

In Us Swerve draaien performers op skates rond elkaar terwijl ze poëziefragmenten over het onderwerp ‘verlangen’ voordragen, remixen en herformuleren. Deze choreografie wordt voortdurend veranderd door de bewegingen en gevoelens van de performers. Terwijl zij rondcirkelen opent zich een queer-archief van strofes, waaronder zinnen van dichters als Essex Hemphill, Eileen Myles en Langston Hughes.

Baczynski-Jenkins (1987) woont en werkt in Warschau en Londen. Hij creëert performances op de grens tussen dans, beeldende kunst en literatuur. Ze zijn dan ook niet bedoeld voor de traditionele danspodia, maar vaker te zien in musea en galeries.

Us Swerve is onderdeel van het dansfestival Julidans, dat nog duurt tot en met 14 juli.

Us Swerve, 12 juli, 19-21 uur, 13 juli, 14-16 uur, 14 juli, 14-16.00 uur in het Stedelijk Museum, Amsterdam (reserveren niet nodig, deze performance is gratis toegankelijk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share