Geen categorie

Museum gaan weer dicht

0 0
Read Time:49 Second

Alle musea sluiten vanaf 5 november voor twee weken de deuren. Dat maakte premier Rutte gisteren bekend tijdens een persconferentie over nieuwe maatregelen om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan.

Museum Flehite in Amersfoort. Foto: Evert-Jan Pol.

Het kabinet heeft besloten om zogeheten doorstroomlocaties te sluiten . Hierbij gaat het onder meer om bibliotheken, bioscopen, theaters en dus ook musea. De regering hoopt dat daardoor het aantal reisbewegingen wordt beperkt.

De Taskforce culturele en creatieve sector, die zich inzet voor de belangen van de cultuursector in de coronacrisis, stelde gisteren vergeefs een alternatief voor. Volgens haar kunnen musea en andere culturele instellingen het aantal bezoekers nog verder beperken door alleen nog publiek uit de regio toe te laten. Dat zou de hoeveelheid reisbewegingen verminderen, meende de taskforce. Het kabinet ging daar echter niet in mee.

De musea en andere doorstroomlocaties openen de deuren weer op 19 november.

Lees ook: Anderhalve meter? Geen probleem

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share