divers

Dubbelexpositie over vermoorde kunst

0 0
Read Time:43 Second

In het kader van de viering van 75 jaar vrijheid organiseerden het Noord-Veluws Museum en Museum Sjoel Elburg samen de dubbeltentoonstelling Vermoorde kunst. Hierin staan joodse kunstenaars centraal die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord in vernietigingskampen.

Tekst en foto’s: Evert-Jan Pol

Museum Sjoel Elburg brengt een intiem eerbetoon aan het echtpaar Else Berg en Mommie Schwarz. Zij werden later herontdekt, maar veel anderen raakten in de vergetelheid. Die groep krijgt een podium in het Noord-Veluws Museum. Dat toont zo’n honderd werken van ruim twintig kunstenaars.

De tentoonstellingen zijn te zien tot en met 28 november (Museum Sjoel Elburg) en 29 november (Noord-Veluws Museum).

Overzicht in de tentoonstelling in het Noord-Veluws Museum.
Overzicht in de tentoonstelling in Museum Sjoel Elburg.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share