Nieuws

Musea vooralsnog toch niet dicht tot 1 juni

0 0
Read Time:49 Second

Is het 1 juni of toch 6 april? Na de persconferentie van het kabinet afgelopen maandag ontstond er  onduidelijkheid over de sluitingstermijn van musea. Minister Grapperhaus zei immers dat alle bijeenkomsten tot 1 juni waren verboden. Vandaag bleek dat musea vooralsnog tot en met 6 april gesloten blijven.

Museum de Fundatie in Zwolle. Foto: Evert-Jan Pol.

Musea zelf wisten ook niet allemaal even goed waar ze aan toe waren. Op de site van het Rijksmuseum staat dat het gesloten is tot en met 1 juni. Het Kröller-Müller Museum hield het op 6 april en enkele andere musea maken melding van een tijdelijke sluiting.

Premier Rutte heeft vandaag laten weten dat alle vergunningsplichtige bijeenkomsten verboden zijn tot en met 1 juni, maar dat museum vooralsnog gesloten blijven tot en met maandag 6 april. Op 31 maart vergadert het kabinet hierover weer en mogelijk volgt er dan een nieuw besluit.

Lees ook: Musea gesloten, maar online open

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share