divers

Foto van de dag: Barbie

0 0
Read Time:50 Second

De meeste Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 1 juni (of is het toch 6 april?) gesloten voor publiek. Daarom hebben we een tijdelijke nieuwe rubriek in het leven geroepen: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag: Barbie in Stedelijk Museum Vianen.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Enkele van de vele Barbies in de tentoonstelling.

Niet minder dan zestig kaarsjes blies Barbie vorig jaar uit. Haar verjaardag viert ze in Stedelijk Museum Vianen. Helaas heeft ze momenteel geen gasten, maar hopelijk komen die snel weer terug. In de tussentijd moeten we het doen met de foto’s.

Het brave rolmodel voor jonge meisjes is opmerkelijk genoeg gebaseerd op een stoute en sexy Duitse pop voor volwassenen. Toch werd Barbie een daverend succes voor speelgoedfabrikant Mattel. Ze groeide zelfs uit tot een mode-icoon.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share