Geen categorie

Parfums op basis van kunst uit het Louvre

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Hoe ruikt de Venus van Milo? Blijkbaar naar mandarijn, jasmijn en amber. Althans, volgens L’Officine Universelle Buly dan. Dit parfumlabel heeft geuren laten maken op basis van kunstwerken in Museum het Louvre.

In samenwerking met het museum liet het Parijse bedrijf acht geuren ontwikkelen gebaseerd op beroemde werken uit de collectie. Andere geuren zijn Conversation in a Park, naar het gelijknamige schilderij van Thomas Gainsborough en Nikè van Samothrake. Die ruiken respectievelijk naar pepermunt, bergamot en Ottomaanse rozen en tuberozen, magnolia en jasmijn.

(Tekst gaat verder onder de Instagrampost)

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

??La magie d’un parfum de peau à l’eau autour d’un chef-d’oeuvre : la Vénus de Milo. Unique au monde, l’Eau triple se décline dans une collection audacieuse en collaboration avec le musée du Louvre. Huit nez de renom relèvent un passionnant défi : traduire une oeuvre emblématique en un parfum. La Vénus, aux accents ambrés, boisés et de jasmin se découvre dans une insolite boutique au Louvre et bientôt dans nos Officines parisiennes, Londres, Séoul et Tokyo. ??Discover the enchantment of our water based perfume inspired by masterpieces such as Venus de Milo. Unique in the world, Eau Triple is available in a bold collection in collaboration with the Louvre. Eight renowned perfumers take up an exciting challenge: translating an emblematic work into a scent. Venus de Milo, with its amber, woody and jasmine accents, can be found in an unusual boutique in the Louvre and soon in our officines in Paris, London, Seoul and Tokyo. #venusdemilo #museedulouvre #thelouvre #thelouvremuseum #eautriple #waterbasedperfume #buly1803 #officineuniversellebuly

Een bericht gedeeld door Officine Universelle Buly 1803 (@officine_universelle_buly) op

De parfums zijn niet heel goedkoop: een flesje kost 150 euro. Iets minder duur zijn de geurkaarsen, zeepvelletjes en geparfumeerde ansichtkaarten.

De geuren zijn verkrijgbaar in de winkels van Buly in Parijs, Londen, Seoul en Tokio en ook online.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share