Geen categorie

Frank Visser onthult schilderij Marius van Dokkum

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk bestaat alweer één jaar. Het vierde zijn eerste verjaardag met de onthulling van een nieuw schilderij van de naamgever.

Marius van Dokkum, De Druppel, 2019.

Het onderwerp van De Druppel is een ouderwetse burenruzie. Een vrouw windt zich enorm op omdat haar buurman weer eens een leeg bierblikje over de schutting wierp. Volgens het museum was er maar één persoon die dit werk kon onthullen: televisierechter mr. Frank Visser.

Die nam de uitnodiging graag aan en onthulde het schilderij samen met Marius van Dokkum. Ook deed hij nog een uitspraak over de hoogoplopende burenruzie. Hij oordeelde dat de buren een twee meter hoge schutting moeten plaatsen, op gezamenlijke kosten.

Mr. Frank Visser bij het schilderij De Druppel. Foto: Marius van Dokkum Museum.

Het Marius van Dokkum Museum is onderdeel van Stadsmuseum Harderwijk. Al vanaf de allereerste dag bleek het populair bij jong en oud. In het eerste jaar ontving het nieuwe museum 40.400 bezoekers. Dit aantal overtrof alle verwachtingen.

Volgens het museum verlieten alle bezoekers het gebouw met een glimlach op hun gezicht. “Want met zijn schilderijen houdt Marius van Dokkum de beschouwer een spiegel voor”, aldus het museum in een persbericht. “We herkennen onszelf (soms op pijnlijke wijze) in de gewone mensen die zijn voorstellingen bevolken. Niet voor niets is ‘lachend de waarheid vertellen’ het motto dat Marius van Dokkum deelt met zijn grote voorbeeld Jan Steen.”

Lees ook: Marius van Dokkum Museum, vol werk met een knipoog

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share