Geen categorie

Crowdfunding voor Jan Kruis Museum

0 0
Read Time:48 Second

Komt er een Jan Kruis Museum? Als het aan Stichting Jan Kruis Museum ligt wel. Die heeft een crowdfundingsactie op touw gezet om de financiën rond te krijgen.

Screenshot van website Jan Kruis Museum.

Het museum, dat waarschijnlijk een plek krijgt in het Drentse Orvelte, zal aandacht besteden aan het hele oeuvre van de bijna twee jaar geleden overleden Jan Kruis (1933-2017). Naast zijn bekendste creatie, de populaire strip Jan Jans en de kinderen, komen ook andere uitgaven aan bod, zoals Kruis’ geïllustreerde boek Multatuli’s Woutertje Pieterse. Tevens staat wil het museum stilstaan bij het werk dat de tekenaar deed als ambassadeur voor de Lepra Stichting.

Omdat het museum niet afhankelijk wil zijn van subsidies probeert het een dele van het benodigde bedrag bijeen te krijgen via crowdfunding. Doneren kan vanaf 4 euro. Wie meer schenkt, krijgt ook iets terug, zoals entreekaarten of een al dan niet gesigneerde prent.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share