Geen categorie

Kinderen exposeren in Hermitage Amsterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second
Mythologisch figuur van David (11 jaar). Foto: Janiek Dam.

In een nieuwe tentoonstelling in Hermitage Amsterdam is werk te zien van 135 kinderen. zij lieten zich inspireren door de beelden en de bijbehorende mythologische verhalen in de expositie Classic Beauties.

De jonge talenten bestudeerden bekende goden en verdiepten zich n eeuwenoude mythologische verhalen. Geïnspireerd door een personage uit de mythologie maakten ze zelf een nieuw mythisch figuur. Daarvoor gebruikte ze alledaagse materialen als elektriciteitsdraad, schilderstape en verf.

De jonge kunstenaars zijn deelnemers van Hermitage voor Kinderen, dat in juni 2019 tien jaar bestaat. Dit is een gratis educatief programma gericht op ontplooiing van creatief vermogen.

Sinds de opening volgen jaarlijks 10.000 kinderen uit groot Amsterdam het programma in de ateliers. In totaal heeft ongeveer zeventig procent van alle basisschoolleerlingen in en rond de stad hier kunstonderwijs gevolgd.

“Onder hen hebben we honderden talenten gescout, die daarna met succes een intensief meerjarig traject konden doorlopen”, aldus de Hermitage in een persbericht. “Ook dat was, en blijft, gratis.”

Werk van de kinderen. Foto: Janiek Dam.

Volgens de Hermitage is uit onderzoek gebleken dat dit programma een zeer grote impact heeft op kinderen. Het zou bevordert creativiteit, een open blik en kritisch en oplossingsgericht denken bevorderen.

Classic Beauties, t/m 13 januari 2019 in Hermitage Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share