Geen categorie

Publiek mag titel expositie Groninger Museum verzinnen

0 0
Read Time:54 Second

Een goede expositietitel bedenken is lastig, en het Groninger Museum roept daarom de hulp van het publiek in. Voor een nieuwe tentoonstelling over dieren zoekt het nog een pakkende naam. Iedereen kan via Facebook een suggestie doen.

Grote dieren, kleine dieren, fantasiedieren, onderkruipsels, een kip zonder kop en een blauwe hond; ze zijn vanaf 24 november allemaal te zien in de presentatie met werk uit eigen collectie. De dieren bivakkeren al een hele tijd in het museumdepot, maar mogen even naar ‘buiten’.

Zo zijn er de honden van de Groninger schilder Otto Eerelman, koeien van de Haagse School, Mexicaanse papier-machémonsters en Japanse paarden op het slagveld. Soms hebben de dieren een symbolische betekenis, vooral in de Aziatische cultuur, zoals de karper die, tegen de stroom inzwemmend, eigenschappen als moed, kracht en volharding symboliseert. Andere dieren lijken juist alleen om hun schoonheid te zijn afgebeeld.

“Geef jij ons ‘beestje’ een naam?” vraagt het museum. Meedoen kan via zijn Facebookpagina. Wie de beste titel heeft verzonnen en daarmee een ‘beestachtig’ prijzenpakket wint, maakt het Groninger Museum bekend op Dierendag, 4 oktober.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share