Geen categorie

Oude Kerk krijgt ruim 3 ton van minister

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

De Oude Kerk in Amsterdam krijgt 326.200 euro van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Mede dankzij de bijdrage kan de kerk restauratiewerkzaamheden uitvoeren.

“De Oude Kerk wordt nationaal en internationaal erkend in de artistieke visie op het bijeenbrengen van traditie en vernieuwing”, aldus directeur en conservator Jacqueline Grandjean. “Met deze extra bijdrage kunnen de ambities voor restauratie en verduurzaming in hun volle omvang worden gerealiseerd.”

Interieur Spiegelkamer, Oude Kerk © Oude Kerk. Foto: Gert Jan van Rooij.

In het regeerakkoord is voor de restauratie, herbestemming en verduurzaming van erfgoed extra geld beschikbaar gesteld. Er is naar aanleiding van een landelijke pitch een dertigtal projecten geselecteerd. Het zijn monumenten die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Mede door de bijdrage van Minister Van Engelshoven kan de Oude Kerk de zijruimtes gereedmaken voor de presentatie van collectie en bruiklenen. Ze zal bijvoorbeeld het achttiende-eeuwse beschilderde behang in de spiegelkamer restaureren. In die kamer zette Rembrandt zijn handtekening zette onder zijn trouwakte met Saskia van Uylenburgh.

De Oude Kerk is de eerste kerk van Amsterdam en het oudste gebouw van de stad. Sinds 2016 staat ze officieel als museum geregistreerd. De collectie van het jonge museum omvat zo’n 2700 objecten, waarvan ongeveer honderd schilderijen en prenten. Daaronder bevinden zich schilderijen van David Colijns (1582–ca. 1665) en Emanuel de Witte (1617-1692).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share