Geen categorie

The American Dream in Parijs

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Vele bezoekers beleefden de afgelopen maanden The American Dream in het Drents Museum en Kunsthalle Emden. De droom is nog niet voorbij, want Fondation Custodia in Parijs toont nu onder dezelfde titel Amerikaanse prenten uit de collectie van het British Museum.

De meer dan 100 prenten van 42 Amerikaanse kunstenaars laten de ontwikkeling zien van de prentkunst in de Verenigde Staten sinds 1960. Veel van Amerika’s beste kunstenaars zijn vertegenwoordigd, onder wie Andy Warhol, Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein en Donald Judd.

Ed Ruscha, Made in California, 1971. British Museum, Londen. © Trustees of the British Museum en © Ed Ruscha.

In de jaren 60 veranderde de productie en de afzet van prenten ingrijpend. Een jonge generatie kunstenaars stortte zich enthousiast op de prentkunst en stelde deze op gelijke voet met de schilder- en beeldhouwkunst.

Bezoekers van de tentoonstelling ontdekken aan de hand van deze prenten de uitdrukkingskracht van de prentkunst in een dynamische en turbulente periode in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Kunstenaars reageerden op sociale en politieke gebeurtenissen: van de moord op John F. Kennedy, de maanlanding van de Apollo 11 en de oorlog in Vietnam tot racisme, genderpolitiek en economische recessie.

The American Dream: van pop art tot heden, t/m 2 september in Fondation Custodia, Parijs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share