Geen categorie

Stemmen op kunstenaars in Stedelijk Museum Alkmaar

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

In verschillende musea kunnen mensen vandaag stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. In Stedelijk Museum Alkmaar vinden zelfs twee verkiezingen plaats.

Het museum is voor deze gelegenheid geopend van half acht ’s ochtends tot negen uur ’s avonds en na het stemmen gratis toegankelijk voor alle Alkmaarders. Rond elf uur hadden al meer dan tweehonderd kiezers hun stem uitgebracht.

Foto: Erna Faust.

Op zaal is ook een verkiezing gaande, in het kader van de huidige tentoonstelling Ruysdael en Saenredam, meesterwerken van de Grote Kerk. Alkmaar viert in 2018 het 500-jarig bestaan van de Grote of Sint-Laurenskerk. Stedelijk Museum Alkmaar toont gezichten op de Grote Kerk van twee befaamde schilders uit de Gouden Eeuw: Salomon van Ruysdael en Pieter Saenredam.

Het museum combineert schilderijen van deze meesters met nieuw werk van twee fotografen: Hans van der Meer en Karin Borghouts. De bezoekers mogen een stem uitbrengen op een van de vier kunstenaars. Het stembiljet mogen ze deponeren in een stembus uit de museumcollectie. Stedelijk Musuem Alkmaar wil graag weten welke kunstenaar de Alkmaarse bezoekers het meest waarderen. Het maakt de uitslag morgen bekend op Facebook.

Ruysdael en Saenredam, meesterwerken van de Grote Kerk, t/m 10 juni in Stedelijk Museum Alkmaar

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share