Geen categorie

Campagnebeeld Westfries Museum wint fotografieprijs

0 0
Read Time:57 Second

Fotokunstenaar Hans Withoos heeft met zijn foto Squid de International Color Award gewonnen in de categorie Food. De foto is sinds 24 februari te zien in de tentoonstelling Withoos meets Withoos in het Westfries Museum in Hoorn. Squid is het campagnebeeld van de expositie.

De International Color Awards werden uitgereikt in Los Angeles. Dit gebeurde al op 10 maart, maar het nieuws over de winst van Withoos werd pas gisteren bekend. De jury van deze wedstrijd voor professionele en amateurfotografen kregen binnen verschillende categorieën meer dan 5.500 foto’s uit 73 landen onder ogen. Withoos’ foto van een inktvis tegen de achtergrond van een zeventiende-eeuws landschap kreeg in de categorie Food het predicaat Outstanding Achievement.

De achtergrond ontleende Withoos aan een schilderij van zijn betovergrootvader Matthias Withoos. Het werk is onderdeel van een serie waarin hij fotografie laat samenkomen met schilderijen van zijn voorvader. Een selectie is nu te zien in het Westfries Museum, dat ook enkele schilderijen van Matthias Withoos toont.

Withoos meets Withoos, t/m 21 mei in het Westfries Museum, Hoorn

Hans Withoos, Squid, courtesy Eduard Planting Gallery.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share