Geen categorie

Koefnoen en Rijksmuseum maken webserie High Society

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

“Ja, ik word ook wel de Mona Lisa van de Lage Landen genoemd”, vertelt Oopjen Coppit trots in de camera. Haar man Marten Soolmans denkt daar duidelijk anders over. “Door dronken mensen, die hun bril kwijt zijn”, snuift hij. En het bleef nog lang gezellig op het feest waar de voltallige high society haar opwachting maakte.

Fragment uit de serie, met Marten (Paul Groot) en Oopjen (Jeremy Baker).

Dit en meer is te zien in High Society, de nieuwe vierdelige webserie van het Rijksmuseum en de makers van het satirische programma Koefnoen. Elke week gaat een aflevering via de social mediakanalen van het Rijksmuseum in première. met Owen Schumacher, Paul Groot, Jeremy Baker, Eva Crutzen en Jort Kelder spelen de hoofdrollen. Laatstgenoemde struint het feest af, zoals Gert-Jan Dröge dat ooit deed in diens programma Glamourland.

De serie is gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling High Society, die vanaf vandaag te zien is in het Rijksmuseum. De acteurs brengen de 39 levensgrote portretten uit de tentoonstelling tot leven. De jet set van weleer ontmoet elkaar op een glamourfeest en roddelt er lustig op los. Het is voor het eerst dat een Nederlands museum een komische serie maakt.

High Society, t/m 3 juni in het Rijksmuseum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share