Geen categorie

Egyptische kat op postzegel Rijksmuseum van Oudheden

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Een Egyptische kat en een Romeinse keizerin zijn twee bewoners van Rijksmuseum van Oudheden die sinds kort een eigen postzegel hebben. Ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van het Leidse museum maakte PostNL een serie postzegels met tien voorwerpen uit de museumcollectie in de hoofdrol.

In een speelse combinatie van fotografie en illustratie, met enkele geschetste lijnen, lijken de voorwerpen getekende museumbezoekers in verschillende houdingen. Zo speelt keizerin Livia met haar smartphone, lijkt de fibula van Dorestad te dansen en geniet de mummiekist van Peftjaoeneith van een kopje koffie.

De jubileumpostzegels zijn vanaf 19 maart verkrijgbaar. De ontwerpen zijn van de hand van Jaap Biemans, artdirector van Volkskrant Magazine. Ze vielen bij het museum was zó onder de indruk dat het ze ook zal gebruiken voor de promotie van onder meer de zomertentoonstelling Al 200 jaar van nu en activiteiten tijdens het jubileumjaar.

Toen ontwerper Jaap Biemans een telefoontje kreeg van PostNL dacht hij eerst dat het om een postzending ging. “Maar het bleek nog veel leuker te zijn. Ik bleef rustig, maar van binnen was er gejuich. Dit is natuurlijk een droom voor elke grafisch ontwerper. Een postzegel ontwerpen stond in de top drie van mijn bucketlist.”

“Met het uiteindelijke resultaat ben ik heel tevreden. Het doel is bereikt: je kunt zien dat het Rijksmuseum van Oudheden al tweehonderd jaar van nu is, zoals ook op het postzegelvel staat. Het is een fris, eigentijds ontwerp. Ogenschijnlijk nonchalant, maar tot op de puntjes uitgedacht.”

Op de jubileumpostzegels van het Rijksmuseum van Oudheden staat de waarde-aanduiding 1 voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Ze zijn per vel van tien voor € 8,30 te koop in de museumwinkel, bij de postagentschappen in Brunawinkels en op de site van PostNL.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share