Geen categorie

Oscarnominatie voor Loving Vincent

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

De volledig handgeschilderde film Loving Vincent is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Animatiefilm. Dat maakte de organisatie van de Academy Awards gisteren bekend. De Oscar is de belangrijkste filmprijs.

Still uit Loving Vincent, met Armand Roulin.

In de film probeert Armand Roulin, als een soort detective, te achterhalen hoe Vincent van Gogh nu precies aan zijn eind kwam. Hij reist af naar Auvers en spreekt daar met iedereen die Van Gogh in zijn laatste levensjaar ontmoette.

Regisseur Dorota Kobiela en producent Hugh Welchman werkten zes jaar aan de film, die is opgebouwd uit 65.000 olieverfschilderijen, gemaakt door 125 kunstenaars. Allen werkten ze in de karakteristieke stijl van de Nederlandse schilder. En ze baseerden zich op ruim honderd van diens werken, die daarmee dus tot leven komen.

Loving Vincent is inmiddels door ruim 160.000 mensen gezien, een opmerkelijk hoog aantal voor een filmhuisfilm. De film draait nog steeds in enkele bioscopen.

Of Loving Vincent de Oscar ook daadwerkelijk wint, blijkt in de nacht van 4 op 5 maart (Nederlandse tijd). De film moet het opnemen tegen The Boss Baby, The Breadwinner, Coco en Ferdinand.

Zie ook: 65.000 schilderijen maken van Loving Vincent lust voor oog

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share