Geen categorie

Gemeentemuseum werkt aan expositie over tuinen Monet

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Gemeentemuseum Den Haag werkt aan een tentoonstelling over de wereldberoemde tuinen van Claude Monet. Een groot deel van zijn tuinschilderijen was nog nooit eerder in Nederland te zien. De laatste grote tentoonstelling voer de Franse impressionist was in 1986 in het Van Gogh Museum. Hoog tijd voor een groots eerbetoon, meent het Haagse museum.

Claude Monet [1840-1926], Blauwe regen, 1917-1920, olieverf op doek, Gemeentemuseum Den Haag.
De expositie, met als werktitel Monet in Giverny richt zich op de jaren 1900 tot 1926. In deze periode werkte Monet teruggetrokken op zijn landgoed in Giverny en maakte daar zijn beroemde schilderijen van zijn eigen tuinen. Deze gaf hij op steeds abstractere wijze weer, in de kunstgeschiedenis vaak ten onrechte verklaard door problemen met zijn gezichtsvermogen. De waarheid is dat Monet op het hoogtepunt van zijn carrière nog een indrukwekkende ontwikkeling doormaakte.

De tentoonstelling staat gepland voor najaar 2019, maar achter de schermen werkt het museum er al geruime tijd aan. “Zo’n ambitieus project is niet in korte tijd te realiseren en bovendien erg kostbaar; we zijn er dan ook nog niet”, aldus directeur Benno Tempel. “Op dit moment worden daarom alle zeilen bijgezet om met behulp van fondsen, belangrijke bruikleengevers, bedrijven en particulieren een droom van een tentoonstelling mogelijk te kunnen maken!”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share