Geen categorie

Centraal Museum zoekt op Lowlands ultieme festivaloutfit

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Het Centraal Museum zoekt op Lowlands dé festivaloutfit van 2017 voor in de tentoonstelling Uit de Mode. Festivalbezoekers kunnen het hele weekend (18 t/m 20 augustus) hun favoriete outfit showen of vanaf de tribune bekijken bij de Uit de Mode-catwalk van het museum.

Op vrijdag, zaterdag en zondag struinen vijf scouts van online platform Modemuze over het festivalterrein en selecteren daar de origineelste festivaloutfits. De dragers mogen die showen op de speciale catwalk. Vrijdag zijn er twee modeshows (14 en 16 uur) en op zaterdag en zondag steeds drie (11, 14 en 16 uur).

Art direction Maison the Faux. Fotografie Olya Oleinic. Haar en visagie Marije Koelewijn, Angelique Hoorn Management. Model Anna, Elvis Models.

Het hele weekend is er een catwalk-trainer aanwezig die de deelnemers de kneepjes van het vak kan leren. Voor de finale is zelfs een haar- en make-up stylist uitgenodigd. Op zondagmiddag roept de jury de winnende outfit uit. Voor de ultieme Lowlands-outfit is een plekje gereserveerd in de tentoonstelling Uit de Mode, de inloopkast van het museum.

“Lowlands gaat niet alleen om de muziek maar ook om de sociale interactie met elkaar”, aldus Bart Rutten, directeur van het Centraal Museum. “Kleding speelt daarbij een belangrijke rol en de vrijheid die de bezoeker geniet tijdens het festival levert vaak verrassende en creatieve keuzes op in wat men draagt. Het is mooi dat we dit nu voor even in de scope van onze tentoonstelling kunnen plaatsen en veel jonge mensen op deze manier kunnen attenderen op de rijke geschiedenis en het bonte heden die wij nu in het museum tonen.”

Het Centraal Museum heeft een modecollectie van meer dan 10.000 items. In Uit de Mode toont het daaruit ruim 100 hoogtepunten. De tentoonstelling is nog tot en met 22 oktober te zien. Lowlandsbezoekers hebben in september op vertoon van hun festivalbandje gratis toegang tot het museum en de expositie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share