Geen categorie

27 miljoen voor schilderij Van Gogh

0 0
Read Time:38 Second

Het schilderij Le moissonneur (d’après Millet) van Vincent van Gogh bracht gisteren bij Christie’s Londen 27,3 miljoen euro op. Dit was bijna tweemaal zoveel als de hoogste schatting vooraf.

Vincent van Gogh, Le moissonneur (d’après Millet), 1889.

Van Gogh schilderde het in 1889, minder dan een jaar voor zijn dood. Het schilderij is een van tien werken geïnspireerd door Jean-François Millets serie tekeningen van boeren. Zeven van die ‘kopieën’ bevinden zich in het Van Gogh Museum.

Hij maakte ze in de inrichting van Saint-Rémy, waar hij enige tijd verbleef na een inzinking. Omdat de onderwerpen beperkt waren, besloot hij de tekeningen van Millet te kopiëren. Millet was een van zijn favoriete kunstenaars.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share