Geen categorie

Winnaars Picassowedstrijd AvroTros bekend

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Jacqueline Hoebers heeft gisteren met haar werk Sol LeWitt en Picasso de juryprijs van de AvroTros Picassowedstrijd gewonnen. De publieksprijs was voor Henriette van Gasteren met From blue to white.

Jacqueline Hoebers, Sol LeWitt en Picasso.

Naar aanleiding van het programma Krabbé zoekt Picasso daagde AvroTros beginnende en ervaren kunstenaars uit een door Picasso geïnspireerd schilderij, beeldhouwwerk, foto, of tekening te maken. Kunstenaars, van jong tot oud, gaven in groten getale gehoor aan die oproep. Er kwamen ruim 3000 inzendingen binnen.

Henriette van Gasteren, From blue to white.

Een jury koos daaruit 25 werken waar het publiek de afgelopen weken op kon stemmen. Bijna 10.000 mensen deden dat. De tentoonstelling met de 25 werken is nog tot en met zondag 19 maart te zien in Vondel CS in Amsterdam.

“We zijn overweldigd door het aantal inzendingen”, zegt Jeroen Krabbé, jurylid en presentator van Krabbé zoekt Picasso. “Het niveau lag heel hoog, daar ben ik heel erg blij om. Mensen dachten niet ‘ik doe Picasso na’, maar ze hebben het werk van de meester vertaald naar hun eigen werk. Dat is knap als je dat lukt. Picasso evenaren kan niemand, maar als je jezelf durft te geven in de schaduw van deze schilder, dan ben je heel bijzonder.”

Het werk van jurywinnaar Jacqueline Hoebers is van 6 tot en met 28 mei te zien in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Ook wint ze een publicatie in het Kunst en Cultuur Magazine van AvroTros. De winnaars van zowel de jury- als publieksprijs winnen beiden een SRC kunstreis.

In Krabbé zoekt Picasso reist acteur en beeldend kunstenaar Jeroen Krabbé naar de plekken waar Pablo Picasso woonde en werkte en vertelt daar over diens leven. De laatste aflevering wordt morgen, donderdag 16 maart, uitgezonden op NPO 2, vanaf 20.30 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share