Geen categorie

Festival voor kinderen van 1 meter in Stedelijk

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Kinderen die de lengte van 1 meter hebben bereikt, zijn morgen eregast in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dan vindt daar het 1 Meter Festival plaats.

 

Foto: Gottingham.
Foto: Gottingham.

 

Het festival is geïnspireerd op het werk 1 Meter Feest van Helmut Smits, momenteel te zien in de tentoonstelling Dream Out Loud. Zijn 1 Meter Party, die inmiddels van Tokio tot Jeruzalem is georganiseerd, maakt een vanzelfsprekend maar uniek moment in een mensenleven bijzonder. Want waarom zou je alleen je verjaardag vieren, als er nog zoveel meer te vieren valt?, is de achterliggende gedachte.

Er staan verschillende 1 meter-activiteiten op het programma. De eregasten mogen bijvoorbeeld een zelfportret van 1 meter maken met kunstenaar Natasja Boezem. Of een eigen 1-eremedaille met grafisch ontwerper Bob van Dijk. Ook is er een 1-meterspeedtour, speciaal voor peuters.

En, benadrukt het museum, “vergeet niet voordat je naar huis gaat het museum op te meten met je eigen lichaam, want misschien win je dan wel een mooie prijs”. Kortere en langere kinderen zijn natuurlijk ook gewoon welkom.

1 Meter Festival, 28 december, 13.30-17.30 in Stedelijk Museum, Amsterdam

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share