Geen categorie

Italiaanse meesters komen naar Enschede

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Rijksmuseum Twenthe wijdt volgend jaar een tentoonstelling aan de renaissance. Daarvoor haalt het schilderijen van kunstenaars als Rafaël, Titiaan en Tintoretto naar Enschede. Niet eerder waren in Nederland zoveel werken van Italiaanse meesters te zien.

Het grootste deel is afkomstig uit de Pinacoteca Tosio Martinengo in het Italiaanse Brescia. Dit museum is de komende jaren gesloten in verband met een verbouwing en stuurt zijn collectie Noord-Italiaanse renaissance daarom op reis. De werken gaan ook naar Warschau en Helsinki.

Rafaello Sanzio (Rafaël) 1483-1520), Christus de Verlosser zegent ons, ca. 1505-1506, olieverf op paneel, Pinacoteca Tosio Martinengo, Brescia.
Rafaello Sanzio (Rafaël) 1483-1520), Christus de Verlosser zegent ons, ca. 1505-1506, olieverf op paneel, Pinacoteca Tosio Martinengo, Brescia.

Behalve ongeveer zeventig kunstwerken zal het museum ook andere objecten tonen. Daarmee wil het een compleet beeld van de renaissance schetsen.

De expositie Cinquecento – Schilderkunst uit het hart van de renaissance duurt van 12 februari tot en met 18 juni 2017. Directeur Arnoud Odding is erg blij dat zijn Rijksmuseum Twenthe zoveel Italiaanse topstukken mag tonen. “Van een tentoonstelling als deze kun je als museum alleen maar dromen.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share