Geen categorie

Kunstuur komt met versie voor scholen

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Het programma Kunstuur heeft nu ook een Schooltv-variant. Kunstuur in de klas is een nieuw programma over kunst speciaal voor het voortgezet onderwijs. Het programma wordt vandaag gelanceerd op ARTtube.nl en Schooltv.nl.

 

Presentator Lucas De Man in aflevering Cultuur van het Moderne. © Kunstuur in de Klas, ARTtube en NTR SchoolTV.
Presentator Lucas De Man in aflevering Cultuur van het Moderne. © Kunstuur in de Klas, ARTtube en NTR SchoolTV.

 

Deze serie, een samenwerking tussen Kunstuur, NTR Schooltv en ARTtube, maakt leerlingen wegwijs in de kunstwereld. In korte video’s licht Kunstuur-presentator Lucas De Man verschillende hoogtepunten uit de beeldende kunst, design, mode, fotografie en architectuur uit.

De nieuwe serie draagt bij aan een grote wens vanuit scholen: het maken van een toegankelijke, visuele content. Aan de hand van vijf thema’s licht Kunstuur in de klas het kunstenaarschap en kunstbegrippen toe. Deze onderwerpen sluiten aan bij de actuele thema’s van de eindexamens voor kunst- en cultuurvakken: Beweging (VMBO); Engagement (VWO); Schoonheid (HAVO) en Massacultuur en Cultuur van het Moderne (Kunst Algemeen, HAVO/VWO). Bij elke video is een korte lesbrief beschikbaar met kijktips en verdiepingsvragen.

De serie Kunstuur in de klas bestaat momenteel uit 12 afleveringen. De video’s zijn bewerkingen van het programma Kunstuur van AvroTros, aangevuld met fragmenten uit ARTtube-video’s, gemaakt werden door twintig aangesloten musea uit Nederland en België.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share