Geen categorie

Prinsenhof verbetert beveiliging voor Vermeer

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Nieuws

Museum Prinsenhof Delft begint het nieuwe jaar met een tijdelijke sluiting van de vaste presentatie. Die is nodig om het museum veilig te maken voor de terugkeer van Johannes Vermeers Het Straatje naar Delft.

De beveiliging van het museum blijkt onvoldoende voor de huidige collectie en voor topstukken in bruikleen. Dat constateerden onafhankelijke deskundigen tijdens de voorbereiding van de tentoonstelling Vermeer komt Thuis. Het Straatje terug in Delft. De gemeente geeft het museum daarom extra geld voor de structurele verbetering van de beveiliging.

Patrick van Mil, directeur van Museum Prinsenhof Delft is blij met het besluit. “Dit stelt het museum in de gelegenheid om niet alleen Het Straatje van Vermeer, maar in de komende tientallen jaren ook andere bijzondere tentoonstellingen met waardevolle nationale en internationale bruiklenen in het museum te laten zien.”

Johannes Vermeer, Gezicht op huizen in Delft, bekend als Het Straatje, ca. 1658, Rijksmuseum, Amsterdam.
Johannes Vermeer, Gezicht op huizen in Delft, bekend als Het Straatje, ca. 1658, Rijksmuseum, Amsterdam.

De aanpassingswerkzaamheden zijn al gestart. Daarom is de vaste presentatie van het museum vanaf 4 januari enkele weken gesloten voor publiek. De succesvolle tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven blijft wel toegankelijk. Mensen die in deze periode de expositie bezoeken mogen op een later moment met korting de vaste presentatie en de tentoonstelling over Vermeer bekijken.

Deze presentatie, waarbij voor het eerst in zestig jaar weer een schilderij van Johannes Vermeer in Delft te zien is, opent op 25 maart 2016. Ze staat onder meer stil bij de recente ontdekking van het adres van het huis op Het Straatje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share