Geen categorie

Den Bosch start cultureel seizoen met kunstnacht

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Nieuws

Musea, galeries en andere culturele instellingen in Den Bosch zetten morgenavond hun deuren open voor het publiek. De Brabantse hoofdstad staat dan in het teken van de vierde tweejaarlijkse Kunstnacht Den Bosch.

Foto: Ilse Wolf.
Foto: Ilse Wolf.

 

Alle facetten van kunst komen aan bod morgenavond. In galeries, musea, theaters, kunstenclusters, loodsen en spelonken laten veel kunstenaars en makers van zich horen. Met cross-overs tussen kunstvormen zoals muziek, film en video, grafiek, performances, beeldende kunst en games. Het programma omvat onder meer proeverijen, experimentele ervaringen, performanceopera en interactieve games.

Kunstnacht Den Bosch luidt de start in van het nieuwe cultureel seizoen en daarom is er uiteraard alvast aandacht voor Jheronimus (Jeroen) Bosch. Van 13 februari tot en met 8 mei vindt namelijk in het Noordbrabants Museum de internationale tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie plaats, de grootste expositie over Bosch ooit. Deze is het hoogtepunt van het herdenkingsjaar Jheronimus Bosch 500. De Muzerije biedt in dat kader de ‘duistere’ door Jheronimus Bosch geïnspireerde tentoonstelling Nachtkijkers aan. Te bezoeken met een zaklamp.

Wie een tentoonstelling bezoekt, doet er overigens goed aan eerst de Minicursus moeilijke kunsttermen aan de hand van ondoorgrondelijke voorbeelden te volgen. Je weet immers maar nooit. En dat kan in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Dat is ook de plek waar de surrealistische miniopera van Renée van Trier te zien is. Disney en David Lynch komen hier samen.

Kunstnacht Den Bosch, zaterdag 26 september, 20 – 0 uur in Den Bosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share