Geen categorie

Museum vult zaal met zonnebloemen voor MH17

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Nieuws

Vrijdag is het precies een jaar geleden dat een Boeing 777 van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 werd neergehaald boven Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen op 17 juli 2014 om het leven, onder wie 193 Nederlanders. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers heeft Museum Jan van der Togt in Amstelveen een zaal gevuld met zonnebloemen.

De gele bloemen verwijzen naar de plek waar het vliegtuig neerstortte. Grote velden met zonnebloemen waren stille getuigen van de ramp. Cameraman Joris Hentenaar en verslaggever Rudy Bouma deden voor het actualiteitenprogramma Nieuwsuur verslag van de rampplek. Zij verzamelden zonnebloemen voor familie van de overleden passagiers die zij kenden.

Zonnebloemboeket van Bas Meeuws.
Zonnebloemboeket van Bas Meeuws.

Bouma en Hentenaar richtten de Stichting Zonnebloemenboeket op en vonden kunstenaar Bas Meeuws bereid om een kunstwerk te maken. Alle nabestaanden kregen via Fonds Slachtofferhulp een kunstwerk aangeboden als aandenken.

In Museum Jan van der Togt staan de zonnebloemen van 16 tot en met 26 juli centraal op een kleine tentoonstelling. In een zaal ligt een zonnebloemenveld en aan de wand prijkt het boeket dat Bas Meeuws maakte. Ook is te zien hoe het zonnebloemveld op de rampplek er uitzag in juli 2014 en in juni 2015.

Museum Jan van der Togt is voor de gelegenheid extra open op maandag 20 en dinsdag 21 juli. Toegang tijdens de expositie is gratis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share