Geen categorie

Schilderij Gauguin nu duurste kunstwerk ooit

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws

Een schilderij van Paul Gauguin (1848-1903) heeft een doek van Paul Cézanne afgewisseld als duurste kunstwerk ooit. Volgens de New York Times is Nafea faa ipoipo? (Tahitiaans voor Wanneer zal je trouwen?) uit 1892 in Zwitserland geveild voor bijna 300 miljoen dollar (262 miljoen euro).

Paul Gauguin (1848-1903), Nafea faa ipoipo?, 1892.

Het schilderij was eigendom van de Zwitserse verzamelaar Rudolf Staechelin. Kunstmuseum Basel had het al vele jaren in bruikleen, maar heeft het dus moeten laten gaan. Het is een van de achttien kunstwerken van Staechelin dat het museum verliest, meldt De Morgen. Het zou gaan om schilderijen van onder anderen Vincent van Gogh, Edgar Degas, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir en Paul Cézanne.

Hoewel niet bekend is, wie de Gauguin heeft gekocht, denkt de New York Times dat het werk naar Qatar vertrekt. De krant vernam dat van twee kunsthandelaren. De kaartspelers van Paul Cézanne, tot vorige week het duurste kunstwerk, belandde eveneens in Qatar. De koninklijke familie van het emiraat betaalde er in 2012 naar verluidt omgerekend 190 miljoen euro voor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share