Geen categorie

Inschrijving Rijksstudio Award gestart

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Nieuws

De inschrijving voor de Rijksstudio Award 2015 is gestart. Iedereen mag een ontwerp inzenden, mits het gebaseerd is op de collectie van het Rijksmuseum. Alle kunstvormen zijn mogelijk (design, autonome kunst, toegepaste kunst, foto, video), zolang de ontwerper maar gebruikmaakt van beeld uit Rijksstudio.

Tatoeage ontworpen door Droog (Studio Droog). Detail van Stilleven met bloemen in een glazen vaas, Jan Davidszn. De Heem en Rachel Ruysch, 17de-eeuw. Collectie van het Rijksmuseum.

 

Nieuw dit jaar is dat de winnaar een geldbedrag van 10.000 euro krijgt. Dankzij de genereuze steun van een anonieme sponsor, aldus het museum. Verder bestaat de prijs uit een bokaal en een presentatie in de Teekenschool van het Rijksmuseum. De sluitingsdatum van de wedstrijd is 15 maart 2015.

De eerste Rijksstudio Award van het Rijksmuseum werd dit jaar gewonnen door de ontwerpers Asnate Bockis (1984) en Rogier Arents (1987). Zij werden uit 820 inzendingen vanuit de hele wereld unaniem gekozen. Bockis en Arents, afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, maakten een complete make-uplijn, gebaseerd op een vijftal vrouwenportretten.

De wedstrijd werd in 2013 jaar in het leven geroepen naar aanleiding van de eerste verjaardag van Rijksstudio. Rijksstudio is een online galerij van het rijksmuseum, waaruit iedereen rechtenvrij afbeeldingen op hoge resolutie mag downloaden. Daar kan vervolgens een reproductie van gemaakt worden, maar de afbeelding mag ook gebruikt worden voor een geheel nieuw product, zoals kleding, een iPadhoes, bankbekleding of stickers voor een auto. Inmiddels zijn er 200.000 beelden beschikbaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share