Geen categorie

Christie’s veilt kunst zonder limiet

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Nieuws

Christie’s Amsterdam veilt 10 december honderd tekeningen van Hollandse en Vlaamse meester zonder limiet. Dit houdt in theorie in dat iemand een kunstwerk voor honderd euro kan bemachtigen.

Jacob Cats (1741-1799), Zicht op De Wetering nabij Amsterdam. Christie’s Images ltd. 2014.

 

De tekeningen zijn gemaakt door kunstenaars als Jacob Cats, Anton Mauve en Jozef Israëls. Ze hebben allemaal een geschatte waarde van onder de 2.000 euro. Volgens een woordvoerster is het heel bijzonder dat de werken zonder limiet worden geveild.

Jan Josef Horemans I (1682-1759), Tekende jongen in een atelier, met aanvullende studies. Christie’s Images ltd. 2014.

De werken komen uit de collectie van professor I.Q. van Regteren Altena (1899-1980), oud-directeur van het Rijksprentenkabinet. In totaal veilt Christie’s 400 tekeningen uit deze verzameling. Met daaronder ook werk van Hendrick Goltzius, Abraham Bloemaert, Isaac van Ostade en Jan van Goyen.

Het veilinghuis biedt uit dezelfde collectie ook een serie tekeningen van Kees van Dongen aan. Deze tonen de feestelijkheden in Amsterdam in maart 1901 ter ere van het huwelijk van koningin Wilhelmina en prins Hendrik. Van Dongen maakte ze in opdracht van Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share