Geen categorie

Toch weer Kaap in 2015

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Kaap, het kunstevenement voor kinderen op Fort Ruigenhoek in Groenekan werd in april van dit jaar voortijdig gestaakt vanwege een conflict met omwonenden, maar het festival krijgt volgend jaar toch weer een nieuwe editie.

Ingang van Fort Ruigenhoek. Foto: Annelien Nijland.

 

De omwonenden van het fort hadden kritiek op onder meer de lengte en omvang van het evenement. Via een kort geding maakten ze bezwaar tegen de evenementenvergunning die de gemeente De Bilt had verstrekt. De rechter besloot daarop het festival stil te leggen. Voor de volgende editie voorziet de organisatie echter geen problemen, laat een woordvoerster desgevraagd weten.

Kaap ging vorig jaar voor het eerst samen met Tweetakt in Utrecht en ook in 2015 gaan beide festivals hand in hand. Eind maart gaat Tweetakt/Kaap weer van start. Het festival omvat theater, dans, muziek, beeldende kunst, cabaret en interactieve games.

In het festivalhart op de Neude in hartje Utrecht verrijst ook komend jaar een houten dorp met daarin onder meer een minitheater en diverse installaties. Theaters in de stad bieden ruimte aan allerlei voorstellingen. Op Fort Ruigenhoek in het nabijgelegen Groenekan bouwen kunstenaars installaties voor kinderen. Tweetakt/Kaap vindt plaats van eind maart tot eind mei 2015.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share