Geen categorie

Koningin Máxima opent Micropia

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Nederland is weer een museum rijker. Koningin Máxima opende gisteren in Amsterdam Micropia, ’s werelds eerste museum over de onzichtbare wereld van micro-organismen. Het is onderdeel van dierentuin Artis.

Koningin Máxima zette haar onzichtbare handafdruk en opende daarmee Micropia. Links directeur Eveline Hensel. Foto: Micropia / Robin Utrecht.

 

Micropia toont het machtigste, succesvolste en tegelijk kleinste leven op aarde: microben. Ieder mens draagt anderhalve kilo microben met zich mee. Micro-organismen zijn overal en bepalen hoe onze wereld eruitziet.

De bezoekers op de openingsdag konden dat meteen zelf ervaren. Dankzij speciaal ontwikkelde 3D-kijkers zagen zij levende microben bewegen, eten en zich voortplanten. Ze navigeerden door de habitat van extremofielen, microben die kunnen leven onder de meest barre omstandigheden. En door een bodyscan leerden zij hun eigen micro-organismen kennen, waarna ze waarschijnlijk nooit meer hetzelfde naar zichzelf en de wereld zullen kijken.

Micropia is gevestigd in de historische Ledenlokalen (1870) aan het nieuwe gratis toegankelijke Artisplein. Toegang tot het museum kost 14 euro. Aan de opening ging twaalf jaar onderzoek en ontwikkeling vooraf. Daarbij is samengewerkt met een zeer divers internationaal team, van microbiologen en kunstenaars tot tentoonstellingsontwerpers en geluid- en lichtexperts.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share