Geen categorie

Indruk van een voorstad

0 0
Read Time:50 Second

Expositie

In het kader van BredaPhoto toont MOTI werk van de Amerikaanse fotograaf Todd Hido. Vorig jaar verscheen diens boek Excerpts from Silver Meadows, een serie over de streek waar hij opgroeide. Hiervoor gebruikte hij foto’s die hij vond op rommelmarkten en beelden uit zijn fotoarchief. Voor deze solotentoonstelling is een uitgebreide selectie uit het boek gemaakt.

Foto van Todd Hido.

 

Hido (1968) is vooral bekend van het fotograferen van Amerikaanse voorsteden. Eindeloos dwaalt hij op zoek naar beelden die een verbinding hebben met zijn eigen jeugdherinneringen. Voor zijn landschapsfotografie kiest Hido vaak voor bewolkte dagen en maakt beelden vanuit zijn auto. Hij gebruikt zijn voorruit als een extra lens.

Op die manier verwijst hij naar de stille en mysterieuze kant van de voorsteden van Amerika. Uniforme dorpen en steden die een stabiele structuur voorspiegelen, maar vaak een instabiel beeld verbergen.

Todd Hido – Excerpts from Silver Meadows, t/m 23 november in MOTI, Breda

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share