Geen categorie

Tom Barman van dEUS maakt expositie voor Kunsthal KAdE

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Tom Barman maakt als gastconservator een tentoonstelling voor Kunsthal KAdE in Amersfoort. De zanger van de Belgische band dEUS stelt een expositie samen over Belgische kunst. Het resultaat, onder de titel De Vierkantigste Rechthoek is te zien vanaf 28 september.

Barman (1972) wil op de expositie een overzicht van Belgische kunst maken dat de hele twintigste eeuw omvat, met een focus op eigentijdse kunst. Hij richt zich daarbij op werken die voor hem betekenis hebben. β€œMet deze tentoonstelling wens ik mijn hoogst persoonlijke visie op dat Belgische typisch ontypische te geven. In beeld, schilderij en geluid.”

De tentoonstelling in Kunsthal KAdE past in een reeks van activiteiten in Amersfoort die worden georganiseerd om te herdenken dat honderd jaar geleden – bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog – veel Belgen naar het noorden vluchtten om aan het oorlogsgeweld te ontsnappen. Zij werden in verschillende steden opgevangen, waaronder Amersfoort. Onder de vluchtelingen bevonden zich verschillende kunstenaars die later zouden uitgroeien tot belangrijke vertegenwoordigers van het Vlaams expressionisme. Ook in Amersfoort kwam een aantal kunstenaars terecht.

Roger Van Akelyen, Onrust, 1976, olieverf op doek. Courtesy De Zwarte Panter, Antwerpen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share