Geen categorie

Het Valkhof toont juweel uit 
Tussen Kunst & Kitsch

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Juwelenexpert Martijn Akkerman stuitte tijdens opnames in Museum Het Valkhof in Nijmegen voor het AVRO-programma Tussen Kunst & Kitsch op een waardevol collier. Het collier telt naast 141 diamanten ook 174 smaragden van hoge kwaliteit.

Het collier.

Het in Nijmegen gemaakte collier uit omstreeks 1930 heeft invloeden in zich van Indiase juwelen, die in die periode door Maharadja’s dikwijls aan Europese juweliers werden verkocht. “Tegenwoordig is het vrijwel onmogelijk om een dergelijke hoeveelheid smaragden als in dit juweel bij elkaar te vinden in dezelfde kleur en helderheid”, aldus expert Akkerman. De maker heeft zich waarschijnlijk laten inspireren door sieraden van het Franse juweliershuis Cartier. Hij schat de waarde op minstens 125.000 euro.

De vader van de eigenaresse kocht het collier in 2002 voor zijn vrouw ter ere van hun 60-jarig huwelijk. De eigenaresse heeft het juweel voor een korte periode uitgeleend aan Museum Het Valkhof. Daar is het te zien van 3 tot en met 13 april. Daarna wil ze het verkopen. Geïnteresseerden mogen zich melden bij het museum.

De aflevering van Tussen Kunst & Kitsch  vanuit Museum Het Valkhof wordt woensdag 2 april uitgezonden om 20.30 uur op Nederland 1.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share