Geen categorie

Geen Boijmans en Kunsthal, maar wel 51 andere instellingen

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Rotterdamse Museumnacht 2013. Foto: Bas Czerwinski.

De Rotterdamse Museumnacht beleeft morgen zijn dertiende editie, maar ditmaal zonder Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal. Zij besloten dit jaar niet mee te doen. Toch verwacht de organisatie dat het evenement “bijzonder leuk en interessant” wordt.

De twee grootste musea van Rotterdam hebben zich teruggetrokken omdat ze de kosten voor de organisatie en veiligheid te hoog vinden. Museum Boijmans Van Beuningen zegt de veiligheid van zowel het hoge aantal bezoekers (13.600 in 2013) als de kunstwerken niet te kunnen garanderen. En de Kunsthal legde de prioriteit dit jaar op diens heropening, vorige maand.

Een woordvoerster noemt het jammer dat de twee musea niet meedoen, maar ziet ook een positief puntje. “Wellicht dat bezoekers nu nog meer hun weg weten te vinden naar andere, iets minder bekende, musea en galeries.”

Aan de Rotterdamse Museumnacht doen in totaal 51 instelling mee, die allerlei speciale activiteiten in petto hebben. In Natuurhistorisch Museum Rotterdam staat bijvoorbeeld De Grote Poep Quiz op het programma. En bezoekers aan Museum Rotterdam kunnen op rode oortjes rekenen. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Rotterdamse Museumnacht, zaterdag 8 maart van 20.00-02.00 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share