Geen categorie

Bonnefanten Award voor Laura Lima

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second
© Laura Lima.

De Braziliaanse kunstenares Laura Lima (1971) krijgt de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA). Dat meldde het Bonnefantenmuseum afgelopen weekend. Lima krijgt naast een geldbedrag van 50.000 euro een solotentoonstelling in het Maastrichtse museum.

Werk van Laura Lima.

Het Bonnefantenmuseum reikt de BACA sinds 2000 tweejaarlijks uit. De prijs is een eerbetoon aan een levende kunstenaar met een uitzonderlijk oeuvre en aanwijsbare invloed op andere kunstenaars. Dit jaar koos de selectiecommissie expliciet voor een kunstenaar uit Zuid-Amerika. Die keuze past binnen het streven van de nieuwe directie van het Bonnefantenmuseum om meer aandacht te schenken aan artistieke oeuvres uit niet-westerse regio’s.

De commissie looft de uitzonderlijke kwaliteit van Lima’s werk en haar grote invloed op andere kunstenaars. Lima is behalve kunstenaar ook medeoprichter en adviseur van de galerie A Gentil Carioca in Rio de Janeiro. Een centraal thema in haar werk is haar fascinatie voor de complexiteit van sociale relaties en menselijk gedrag. Het menselijke lichaam speelt hierin een grote rol en wordt gepresenteerd in tekeningen, installaties en sculpturen.

De tentoonstelling die Lima krijgt is van 26 september 2014 tot en met februari 2015 te zien in het Bonnefantenmuseum. Daarna reist de expositie door naar het Museo de Arte Moderno Buenos Aires (MAMBA) in Argentinië.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share