Geen categorie

Nieuw Brussels museum over fin de siècle

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Eind vorig jaar openden in Brussel de deuren van het nieuwe Fin-de-Siècle Museum. Zoals de naam al doet vermoeden, toont het kunst uit eind negentiende en begin twintigste eeuw. Vertegenwoordigde kunstenaars zijn onder anderen James Ensor, Paul Gauguin en Auguste Rodin.

Het kantelmoment tussen de negentiende en twintigste eeuw deed een reeks nieuwe kunststromingen ontstaan: impressionisme, realisme, neo-impressionisme, postimpressionisme en symbolisme. Het museum staat bij al deze stromingen stil. Behalve aan beeldende kunst besteedt het ook aandacht aan architectuur, fotografie, film, literatuur en zelfs opera.

Het museum is de tweede fase in de herschikking van de federale kunstcollecties van België. De eerste fase werd in juni 2009 voltooid in de vorm van het Magritte Museum, gewijd aan de Belgische surrealist René Magritte. Beide musea zijn onderdeel van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Omdat de tweetalige stad Brussel de standplaats is, luidt de officiële naam van de nieuwkomer Musée Fin-de-Siècle Museum.

Musée Fin-de-Siècle Museum, Regentschapsstraat 3, Brussel

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share